dinsdag 23 augustus 2011

In 8 stappen Glamoureus naar school.

Op 1 september is het weer zo ver, terug naar school. Ik denk dat de meeste hier niet zo naar uitkijken maar om het leed te verzachten, heb ik een stappenplan om gegarandeerd stralend door de schoolpoort te lopen.



Stap 1: Zzzzzz...
Woensdag 24 augustus, voor het slapengaan.
Vanaf 1 september is het opnieuw verplicht om vroeg op te staan. Een optie is om er tot die tijd van te profiteren en tot na de middag in je bed te blijven liggen. Maar het is veel gezonder om je lichaam langzaaman te laten wennen aan het nieuwe ritme. Het opzet? Kruip vanaf vandaag min of meer optijd je bed in, zodat je er ook op een fatsoenlijk uur terug uitgeraakt. Kan je de slaap niet vatten? Bouw dan een slaapritueel in zo kan je elke avond een kalmerende thee drinken om daarna van je knappe nieuwe klasgenoten te dromen.
Extra tip: Maak van je kamer een gezellige plek waar het heerlijk relaxen is door het wat aan te kleden met leuke items.










Stap 2: Beweeg
Donderdag 25 augustus, voor dag en dauw.
Trek je loopschoenen aan, want sporten hoort erbij als je in vorm wil raken. Geen paniek: je hoeft echt niet een uur lang aan 1 stuk te joggen. Het volstaat om in het begin afwisselend te lopen en te wandelen met je favoriete muziek in je oren. Probeer de eerste keer 2 minuten te joggen en wandel vervolgens een minuut. Herhaal dit 5 keer. De dag erna las je een rustdag in en de ochtend erop ga je weer lopen. Wedden dat je al n een week het verschil voelt? Je conditie gaat er op die manier heel snel op vooruit en eens je fitter in je vel zit, kan je langer aan 1 stuk door blijven joggen. Ook belangrijk: kies een leuke plek om te sporten, zoals het bos, en vergeet niet te genieten van de omgeving!







Stap 3: Shop 'till you drop
Vrijdag 26 augustus, in de namiddag.
Trommel je vriendinnen om en trek de stad in. Jullie missie? Een gloednieuwe outfit vinden om een onvergetelijke indruk te maken op jullie eerste schooldag. Dit kan zeker en vast met weinig budget, spring eens een H&M of een C&A binnen en ik ben zeker dat jullie er iets leuk scoren.


Stap 4: Mooi van binnen en van buiten
Vrijdag 26 augustus, vieruurtje.
Een stralend uiterlijk begint bij een gezonde en evenwichtige voeding. Naast je dagelijkse portie groenten is het ook belangrijk om elke dag 2 tot 3 stukken fruit te eten. Omdat elke fruitsoort andere vitaminen en mineralen levert, is variëren de boodschap. Dat lukt het best als je elke dag een ander kleurtje kiest.

Stap 5: Operatie gave huid
Maandag 29 augustus, 's ochtends. 
Een nieuw ritueel in je dagelijkse hygiëne zorgt ervoor dat jij binnen enkele dagen minder last van puistjes hebt. Door regelmatig je gezicht (zacht) te scrubben, te wassen met een aangepaste gel en een lotion te gebruiken, krijgen onzuiverheden geen kans en heb jij minder last van puistjes.

Stap 6: Op schoolgeriefmissie
Maandag 29 augustus, voormiddag.
Je zoektocht naar schoolgerief saai? Niet als je er samen met je vriendin een spelletje van maakt! Ga op zoek naar de spullen die perfect bij jullie persoonlijkheid passen. Is je vriendin een Paris Hilton? Trakteer haar dan op de meest roze balpen. Ben jij een grote dierenvriend? Wedden dat je vriendin komt aanzetten met een map met de allerliefste puppy erop? Gegarandeerd fun!

Stap 7: Make-upsessie
Dinsdag 30 augustus, namiddag.
Nog een prima excuus om te verzamelen met je vriendinnen: organiseer een namiddag om de nieuwste make-up trends uit te proberen. Surf op internet naar looks die je mooi vind en ga er zelf mee aan de slag.

Stap 8: Relax
Woensdag 31 augustus, 's avonds.
Vier je laatste avond vakantie in een ontspannen sfeer met een spa in je eigen badkamer. De ingrediënten: enkele kaarsjes, rustig muziekje en een heerlijk ontspannende badschuim.


Liefs,
Sharina.

2 opmerkingen:

  1. Wat een goede tips! Die gaan me zeker van pas komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ja het is nu wel raar voor me aangezien ik pas op 26 september terug naar school moet, ik ben die 'extra' maand vakantie helemaal niet gewoon en denk steeds dat ik volgende week alweer moet starten.
    Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie !