woensdag 7 september 2011

Brazilian blow dry

Je kent het wel, je staat op en je haar ziet eruit alsof je de nacht in een jungle hebt doorgebracht. Het eerste wat je doet is de stijltang nemen en na ongeveer een half uur later heb je die bos haar eindelijk getemd. Het kan ook anders en wel met een Brazilian blowdry.
Een watte? Een Brazilian blowdry. Ik leg je uit wat het is, hoeveel het kost, en hoe het werkt.

In Amerika is het al een van de bekendste behandelingen in de salons, maar ook in Belgie kan je deze behandeling laten doen.


Wat is een Brazilian Blow dry nu precies?
Een BBD is een salonbehandeling met keratine (een onderdeel van je haar) die je haar mooi laat vallen en voor een paar maanden ‘straightent’.


Wat zijn de voordelen?
Na de behandeling die bijna drie uur duurt (veel tijd om de gespecialiseerde roddelpers door te nemen! De tijd vliegt voorbij) is het haar gladder, glanzend en zijdezacht. Het effect is drie tot vijf maanden zichtbaar al is het resultaat afhankelijk van hoe vaak je je haar wast. Ook chloor en zeewater hebben een negatief effect op het resultaat.
Het haar valt vanzelf soepel en heeft beduidend minder styling en verzorging nodig.
Regen en wind hebben minder vat op je haar


Wie komt in aanmerking voor deze behandeling?
Iedereen die genoeg heeft van onhandelbaar, stuf, dof en pluizig haar.
Hoe werkt het?
De BBD werkt in 13 stappen. Eeerst wordt het haar met keratine shampoo gewassen. Daarna volgt een voorverzorging. Dan brengt de kapper de keratine aan en wordt het haar gedroogd waarna de keratine dieper in het haar trekt met behulp van de stijltang. Na een pauze wordt het haar gespoeld en neutraliseert een speciaal product de keratine rond het haar. Na een korte inwerktijd wordt het haar opnieuw gespoeld, gewassen en is het tijd voor een keratinebehandeling. Ten slotte brengt de kapper een keratineserum aan en wordt het haar naar wens in model gebracht. Na de behandeling is het aangewezen om het haar twee dagen niet te wassen. Ook een paardenstaart is de eerste dagen uit den boze.


Wat kost dit nu allemaal?
Kort haar rond de 200 euro
Halflang haar rond de 250 euro
Lang haar rond de 300 euro


Let wel op; 
In België is de brazilian blow dry een vrij nieuwe behandeling. In Amerika klagen kappers over verschillende gezondheidsproblemen die ze hadden opgelopen na de behandeling. Onder andere oogirritaties, bloedneuzen en moeite met ademen werden gemeld. Na enig onderzoek bleek dat de producten een hoge concentratieformaldehyde bevatten, en dat terwijl op het product zelf een label staat waarop de fabrikant nul procent formaldehyde belooft. In kleine hoeveelheden kan de stof irritaties veroorzaken, maar hogere concentraties kunnen zelfs leiden tot kanker. De kappers moeten óf onmiddellijk stoppen met het gebruik ervan of de haarexperts moeten maskers, mondkapjes en veiligheidsbrillen gebruiken.
Je goed informeren is de boodschap!
Toch overtuigd? Ik geef je een paar adressen waar ze de behandeling aanbieden zonder formadehyde in de producten, waardoor het haar en de hoofdhuid geen gevaar lopen. 




Clientology Gent
Vlaanderenstraat 122
9000 Gent


Clientology Antwerpen
Leopoldstraat 51A
2000 Antwerpen






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie !