woensdag 28 september 2011

Mijn opleiding.


Zoals jullie misschien al weten ben ik sinds maandag begonnen aan een nieuwe opleiding. Namelijk een opleiding schoonheidsspecialiste. Ik wou voor jullie maandagavond al een artikel online zetten over mijn opleiding maar aangezien je na 1 dag nog niet precies weet wat er allemaal gebeuren gaat heb ik het verplaatst naar vandaag. We zijn ondertussen al een paar dagen verder en ik kan jullie mijn eerste belevenissen al wel even vertellen. Benieuwd? Lees dan snel verder!
Maandag 26 september was het zo ver. Mijn aller eerste dag les in de opleiding als schoonheidsspecialiste. Als eerst wil ik jullie even vertellen waarom ik nu precies deze opleiding gekozen heb. Wel, heel eenvoudig. Ten eerste omdat ik op de middelbare school kapster gestudeerd heb en dit een mooie aanvulling is op alles wat ik al ken vanuit de kapperswereld. En ten tweede is schoonheidszorg en beauty een heel grote passie van me. Aangezien ik in de toekomst nog verdere cursussen wil gaan volgen die allemaal te maken hebben met schoonheidsverzorging vind ik het wel belangrijk dat ik de basis van het vak ken. Ik wil in de toekomst dan ook een eigen zaak oprichten en dat kan natuurlijk niet zonder die basiskennis. Voor mezelf weet ik ook dat ik nog lang niet klaar ben met studeren, ik wil namelijk nog een opleiding visagist, kleur&stijl consulente, massage, wedding planner en misschien nog voedingsleer volgen. Een heel pakket dus! Maar over de opleiding...

Ik heb nu 2 dagen les gehad en zoals gewoonlijk draaide de eerste dag vooral rond kennismaking. Vanaf dag 2 vlogen we erin en begonnen de lessen. In de voormiddag bedrijfsbeheer, gevolgd met een namiddagje anatomie. Een hele boterham voor de eerste lesdag, zeker omdat ik het niet meer gewoon ben om een hele dag theorie te krijgen maar daar wennen we wel weer aan. Bedrijfsbeheer viel erg goed mee en ik denk dat het wel 1 van mijn lievelingsvakken word. Ik ben nu eenmaal graag bezig met papierwerk en alles daar rond. Maar dan anatomie... Ik weet nu al, na amper 4 uurtjes les dat anatomie en ik nooit maar dan ook nooit beste vrienden gaan worden. Echt waar dat vak ! Woorden waarvan je niet weet hoe je ze uitspreekt, laat staan dat je weet wat ze betekenen. En dat moet je dan leren, gewoon vanbuiten. Wetenschappelijke benamingen, wie heeft ze ooit uitgevonden. Want ik meen het de persoon die dat uitgevonden heeft zou ik op dit moment iets willen aandoen. Maar bon, we zullen erdoor moeten en we zullen het toch moeten kennen. Verder lijken mij de lessen erg leuk en vooral erg leerzaam.

Ik volg deze opleiding bij Syntra, dit is een centrum dat praktijkgerichte opleidingen geeft. De opleiding op zich kost wel wat maar je bent dan ook na 1 jaar klaar om je eigen zaak te openen.
En dat was mijn kleine verslagje over mijn eerste 2 dagen bij Syntra. In de toekomst ga ik zeker nog over mijn opleiding vertellen als jullie dat willen.

Nu wil ik van jou wel eens weten of jij al ooit een opleiding gevolgd hebt en/of je in de toekomst een opleiding wil gaan volgen...
Als er verder iemand nog vragen heeft in verband met mijn opleiding mag je deze gerust stellen in de comments.

Liefs,
Sharina

1 opmerking:

  1. Ik zit nu in de derde van de middelbare school, en moet dus nog een richting kiezen. Ik ben bang dat ik iets kies, en uiteindelijk totaal niet leuk vind. Wel heel cool dat je een opleiding volgt voor schoonheidsspecialiste, nog veel succes! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie !